Przepis i sposób przygotowania na: Nalesniki a'la Lasagne
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć,dodac startą marchewkę i pietruszke oraz zmiażdżony czosnek,doprawic . Gdy warzywa chwile sie podsmaza wrzucamy rozdrobnione mięso mielone,doprawiamy do smaku,lubczykiem,bazylia ,oregano, solą i pieprzem . Smażymy często mieszając ok10-15 minut,dodajemy puszke pomidorow,puszke groszku,dolewamy odrobine bulionu i chwile dusimy.
Na osobnej patelni na masle podsmazamy pieczarki doprawiamy solą i pieprzem.
Tortownice wysmarować tłuszczem, wyłożyć na dnie naleśniki(2szt), wylać warstwę sosu miesnego,posypac serem, ułożyć następną warstwę naleśników,na to warstwa pieczarek,ser,warstwa naleśników i ponownie wylać sos,ser i naleśniki, Na końcowej warstwie wierzch obsypujemy serem.Zapiekać około 20 min w temperaturze 200 st.
Smacznego