naleśnik z soku jabłkowego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4 łyżki
  • woda

    5 łyżek
  • sok jabłkowy

    2 łyżki
  • białko

  • sól do smaku

  • olej do smażenia

  • dżem jabłkowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mąkę ze szczyptą soli przesiewam do miski, mieszam z wodą i sokiem jabłkowym na gładką masę, odstawiam na 1/2 godziny, a tuż przed użyciem dodaję białko ubite na sztywną pianę, dobrze mieszam. Smażę naleśnika i smaruję dżemem jabłkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 27.12.2016 11:56
ciekawy przepis
andżelika1 20.08.2012 12:01
pycha
sznycel 17.08.2012 19:43
innowacyjny sposób na naleśnika

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat