Naleśniczek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    3 sztuki
  • mleko

    1/2 szklanki
  • zsiadłe mleko

    2 łyżki
  • mąka

    wg uznania
  • cebula

    1/2 sztuki
  • cienka kiełbasa

    10 dag
  • sól

    do smaku
  • olej

    do smażenia
  • Soda oczyszczona Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka roztrzepać z mlekiem i mlekiem zsiadłym. Dodać mąkę z sodą. Dokładnie wymieszać. Mąki dodajemy, by ciasto było dość gęste. Doprawić do smaku solą. Cebulę pokroić w piórka. Kiełbasę pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej i wyłożyć cebulę wymieszaną z kiełbasą. Zalać przygotowaną masą. Podsmażyć naleśniczka z jednej strony i ostrożnie obrócić na drugą stronę podsmażyć na średnim ogniu. Zdjąć z patelni. Stronę z kiełbasą i ketchupem polać ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
katarzynka455 20.10.2011 17:14
smaczny i okazały naleśniczek
Monika111 14.09.2011 08:38
Taki sobie naleśniczek.....super! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat