Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniczek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
mleko 1/2 szklanki
zsiadłe mleko 2 łyżki
mąka wg uznania
cebula 1/2 sztuki
cienka kiełbasa 10 dag
sól do smaku
olej do smażenia
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniczek

Jajka roztrzepać z mlekiem i mlekiem zsiadłym. Dodać mąkę z sodą. Dokładnie wymieszać. Mąki dodajemy, by ciasto było dość gęste. Doprawić do smaku solą. Cebulę pokroić w piórka. Kiełbasę pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej i wyłożyć cebulę wymieszaną z kiełbasą. Zalać przygotowaną masą. Podsmażyć naleśniczka z jednej strony i ostrożnie obrócić na drugą stronę podsmażyć na średnim ogniu. Zdjąć z patelni. Stronę z kiełbasą i ketchupem polać ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 20.10.2011 17:14
smaczny i okazały naleśniczek
Monika111 14.09.2011 08:38
Taki sobie naleśniczek.....super! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak