Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Najprostszy gulasz wieprzowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 0,5 kg
smalec 2 łyżka
sos sojowy 2 łyżki
papryka mielona 2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 ziarnka
mąka 2 łyżki
przecier pomidorowy 1 łyżka
wieprzowina 60 (łopatka)
bulion 1 kostka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Najprostszy gulasz wieprzowy

Mięso pokroić w grubą kostkę .Posypać pieprzem, papryką wymieszać. Obsmażyć na rumiano na smalcu. Dodać pokrojoną w piórka cebulę , ziele angielskie, liście laurowe i kostkę mięsną . Zalać 3 szklankami wody .Dusić aż mięso będzie miękkie , a sos odparuje do połowy objętości. Zarumienić mąkę na suchej patelni i rozprowadzić ją gulaszem .Dodać przecier pomidorowy i wymieszać. Doprawić do smaku.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 08.01.2012 19:55
chętnie spróbuję
Gosia32
Gosia32 19.09.2011 21:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak