Najprostszy filet z ryby

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    3-4 szt.
  • cytryna

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do smaku
  • olej roślinny

    do smkau
  • mąka

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z ryby solimy, pieprzymy, skrapiamy sokiem z cytryny i panierujemy w mące, jajku oraz bułce tartej. Smażymy w głębokim oleju. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aga130982 16.02.2012 07:01
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat