Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Tortownica o średnicy 18 cm
-
jajko
3 sztuka -
cukier
100 gram -
mąka pszenna
75 gram -
mąka ziemniaczana
25 gram
Tortownica o średnicy 22-25 cm
-
jajko
5 sztuk -
cukier
3/4 szklanki -
mąka pszenna
3/4 szklanki -
mąka ziemniaczana
1/4 szklanki
Tortownica o średnicy 26 cm
-
jajko
7 sztuk -
cukier
3/4 szklanki -
mąka pszenna
1 szklanka -
mąka ziemniaczana
1/3 szklanki
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

(Uważać, aby jej "nie przebić".)
Pod koniec ubijania powoli dodać cukier i po chwili - po 1 żółtku.
Na koniec delikatnie i partiami wmieszać przesiane mąki.


Zaraz po upieczeniu blachę wyjąc z piecyka i zrzucić na koc z wysokości około 30-50 cm.
Następnie wstawić z powrotem do piekarnika i wystudzić.
Po ostygnięciu przekroić na odpowiednią ilość części.
Jest to jeden z najlepszych i najprostszych biszkoptów jaki istnieje. Zapewniam Was, że zawsze się udaje, pięknie wyrasta i nie opada! Jest delikatny, puszysty, po prostu idealny.![]()
Komentarze (11)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (1)