NAJLEPSZE SZASZŁYKI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso od szynki

    500 gram
  • cebula

    3 szt
  • papryka

    3 szt
  • pieczarki

    200 gram
  • cukinia

    1 mała
  • Marynata do mięs klasyczna Prymat

    1 szt
  • boczek wędzony

    500 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięsko pokroić na dużą kostkę, zasypać gotowa marynatą do mięs, dodać troszkę oleju, wymieszać. Zostawić najlepiej na całą noc w lodówce. Warzywa pokroić na kawałki. Nadziewać na patyczki na przemian, pamiętając by przy mięsie był brzuch, aby mięsko nie wyszło suche. Pieczemy na grillu z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Cukiereczek13 23.11.2012 18:31
apetyczne :)
kamyk 23.11.2012 12:23
fajnie powspominać lato
Anula 23.11.2012 12:12
Szkoda tylko ze czas grillowania się skończył
aisoglam 23.11.2012 12:11
Pysznie wyglądają :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat