APM

Najlepsze paszteciki do barszczu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    250 gram
  • drożdże

    25 gram
  • margaryna

    125 gram
  • śmietana

    0,5 szklanka
  • sól

    0,5 łyżeczka
  • pieczarki

    500 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jajko

    1 sztuka
  • kminek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Najlepsze paszteciki do barszczu foto
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju, dodać pieczarki, smażyć kilka minut i doprawić do smaku.

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać sól, margarynę i śmietanę rozmieszaną z drożdżami. Posiekać nożem i zagnieść ciasto.

Ciasto rozwałkować, nakładać farsz i lepić pierożki.
Krok 2 - Najlepsze paszteciki do barszczu foto
układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarować rozkłóconym jajkiem i posypać kminkiem.
Krok 3 - Najlepsze paszteciki do barszczu foto
Piec w 180' ok. 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 11.07.2016 09:42
smaczne paszteciki
Granita 11.10.2015 20:22
doskonały kształt, rewelacyjna foremka;)
atort111 14.05.2015 00:10
fajne paszteciki
EmciaPichci 17.08.2014 09:40
wyglądają fantastycznie!
Ela15 11.07.2014 08:59
bardzo fajne paszteciki
Seba 10.07.2014 17:58
bardzo dobre
idealme 07.06.2014 21:14
koniecznie muszę spróbować takie zrobić!
Kuchenka 18.05.2014 09:21
łooooł, wspaniale wyglądają :)
cukiereczek 28.04.2014 18:28
wspaniałe w smaku
Stenka 23.12.2012 09:43
apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat