Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
250 gram -
drożdże
25 gram -
margaryna
125 gram -
śmietana
0,5 szklanka -
sól
0,5 łyżeczka -
pieczarki
500 gram -
cebula
1 sztuka -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
jajko
1 sztuka -
kminek
Przepis i sposób przygotowania Najlepsze paszteciki do barszczu
Kroki postępowania

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać sól, margarynę i śmietanę rozmieszaną z drożdżami. Posiekać nożem i zagnieść ciasto.
Ciasto rozwałkować, nakładać farsz i lepić pierożki.


Komentarze (24)
Załaduj więcej komentarzy (14)