Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Najlepsze lody z masłem orzechowym, miodem i serkiem mascarpone (bez maszynki)

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Lody są obłędne w smaku i przyznam, że odrobinę przypominają orzechowy mrożony sernik. Ich konsystencja jest idealna, świetnie się kroją/nabierają łyżką do lodów oraz nie rozpływają się - nawet po przestaniu godziny w temperaturze pokojowej.

Składniki:

Pudełko o pojemności 1 litra:

śmietanka 36% 400 mililitrów
masło orzechowe 200 gramów
serek mascarpone 100 gramów
cukier puder 4 łyżki
miód 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Najlepsze lody z masłem orzechowym, miodem i serkiem mascarpone (bez maszynki)

Śmietankę z cukrem ubić na sztywno, a następnie delikatnie połączyć z masłem orzechowym - uprzednio zmiksowanym z serkiem mascarpone oraz miodem. Całość przełożyć do pudełka, zamknąć i schłodzić w zamrażarce. Najlepiej, aby lody przed podaniem postały 2-3 minuty w temperaturze pokojowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.08.2018 20:57
Glos oddany.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak