Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Najlepsza kapusta zasmażana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 500 gram
boczek wędzony 25 dkg
cebula 1 szt
kminek
sól
pieprz
woda 1/2 szkl
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Najlepsza kapusta zasmażana

Kapustę płuczemy i wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.
Boczek i cebulkę kroimy drobno i podsmażamy. Do szklanki wlewamy wodę i dodajemy łyżkę mąki mieszamy.
Z kapusty odlewamy wodę , ale nie całą dodajemy do boczku i mieszamy, zalewamy wodą z mąką i chwilę podsmażamy. Dodajemy sól, pieprz i kminek. Polecam smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 05.04.2016 10:53
Uwielbiam zasmażana kapustę, pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak