Najłatwiejsza surówka z ogórków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki kwaszone

    2 duże lub 4 średnie
  • cebula

    1 mała
  • oliwa

  • cukier

    duża szczypta
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki (u mnie naprawdę duże) kroimy wzdłuż, a następnie na plasterki.
Cebulkę obieramy i kroimy np. w piórka, ale można również pokroić ją drobniej.
W miseczce mieszamy ogórki kwaszone, cebulkę. Dodajemy dużą szczyptę cukru, skrapiamy całość oliwą z oliwek i doprawiamy pieprzem, mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy (dodajemy cukru lub pieprzu - w zależności od indywidualnych upodobań smakowych).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat