Nagetsy z kurczaka

Nagetsy z kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt
  • oliwa

    1 łyżka
  • Kurczak panier do drobiu Prymat

    1 op
  • filet z kurczaka podwójny

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytego i osuszonego fileta kroimy w średniej wielkości kostkę. Jajko roztrzepujemy. Każdy kawałek kurczaka obtaczamy w jajku, następnie w panierce. Nie dodajemy innych przypraw, ponieważ panierka sama w sobie jest odpowiednio doprawiona. Cząstki układamy oddzielnie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i skrapiamy oliwą. Pieczemy ok. 20 min w temp. 180-200 stopni, aż do uzyskania złocistego koloru.

Nugetsy najlepiej smakują z sosem czosnkowym, ale to również świetna alternatywa dla frytek i ulubionej surówki.

Zamiast piec, można usmażyć na głębokim oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 16.08.2013 00:15
smaczne mięsko
oluś 15.08.2013 22:27
bułka tarta jest dość mdła w smaku po usmażeniu, a w przypadku używania panierki - nie trzeba już używać żadnych przypraw. Ale to kwestia gustu, a o gustach się nie rozmawia... :)
SmacznaPyza 15.08.2013 17:51
lepiej użyć bułki tartej i ulubionych przypraw wedle własnego gustu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat