Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nagetsy z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
oliwa 1 łyżka
Kurczak panier do drobiu Prymat 1 op
filet z kurczaka podwójny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Nagetsy z kurczaka

Umytego i osuszonego fileta kroimy w średniej wielkości kostkę. Jajko roztrzepujemy. Każdy kawałek kurczaka obtaczamy w jajku, następnie w panierce. Nie dodajemy innych przypraw, ponieważ panierka sama w sobie jest odpowiednio doprawiona. Cząstki układamy oddzielnie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i skrapiamy oliwą. Pieczemy ok. 20 min w temp. 180-200 stopni, aż do uzyskania złocistego koloru.

Nugetsy najlepiej smakują z sosem czosnkowym, ale to również świetna alternatywa dla frytek i ulubionej surówki.

Zamiast piec, można usmażyć na głębokim oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 16.08.2013 00:15
smaczne mięsko
oluś 15.08.2013 22:27
bułka tarta jest dość mdła w smaku po usmażeniu, a w przypadku używania panierki - nie trzeba już używać żadnych przypraw. Ale to kwestia gustu, a o gustach się nie rozmawia... :)
SmacznaPyza 15.08.2013 17:51
lepiej użyć bułki tartej i ulubionych przypraw wedle własnego gustu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak