Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nafaszerowane mielone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 40 dag.
ser kanapkowy z koperkiem 1.5 plastra
szczypiorek usiekany 1.5 łyżki
fasola czerwona z puszki 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
jajko 1 sztuka
sól do smaku
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia
rzodkiewka 1 (pokrojona w kostkę)
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nafaszerowane mielone

Kroki postępowania

1
Do mielonego dodajemy bułkę tartą ,jajo,przeciśnięty przez praskę czosnek.Wyrabiamy .Dodajemy do smaku przyprawy.Formujemy kule(4- 5 sztuk). Spłaszczamy .Ser kroimy w kostkę.Kładziemy na mielonym.
Krok 1 - Nafaszerowane mielone foto
2
Posypujemy szczypiorkiem,fasolą i rzodkiewką.Dokładnie sklejamy.Formujemy kulę.Panierujemy w bułce.Formujemy kotlety.
Krok 2 - Nafaszerowane mielone foto
3
Na patelni rozgrzewamy olej.Smażymy z obu stron.
Krok 3 - Nafaszerowane mielone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 24.05.2013 09:32
Mięsko super :)
ONY_za_kare 23.05.2013 19:11
super kotlety!
w mojej kuchni 23.05.2013 14:57
lubię tak nadziane mielone
Paolcia 23.05.2013 09:31
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak