Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewany schabowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlety schabowe 6 szt.
mleko ½ litra
cebula biała 1 szt
sól i pieprz do smaku
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
szynka 6 plasterków
ser żółty 6 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewany schabowy

Wykonanie:
Kotlety przełożyć do szklanego naczynia, zalać mlekiem, dodać obraną i pokrojoną w plasterki cebulę, po czym odłożyć w chłodne miejsce do następnego dnia. Następnie odsączyć na ręczniku papierowym i utłuc z dodatkiem pieprzu i soli do smaku. Na połowie rozbitego kotleta ułożyć po plasterku szynki i sera i złożyć na pół. Przygotowane kotlety maczać w rozbełtanym mleku, panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 26.05.2017 10:45
Super danie
Wafelek2601 23.05.2017 16:01
Pyszne mięsko
Aleksandra/Olcia 22.05.2017 21:45
pyszna klasyka
wwwiolka 22.05.2017 20:58
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak