Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewany kurczak pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kurczak (cały ) 1 szt.
mięso mielone 0,,5 dag
pieczareki całe 30 dag
sól do smaku
natka pietruszki
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewany kurczak pieczarkami

Kroki postępowania

1
Płukamy kurczaka i dokładnie wyciągamy wszystkie kości . Nie rozrywając skóry. I nacieramy go marynatą z przyprawy do kurczaka lub do drobiu wymieszaną z olejem na gładką konsystencję. Odstawiamy na 20 minut.
Krok 1 - Nadziewany kurczak pieczarkami foto
2
Farsz : Mięso mielone doprawiamy tak jak na kotlety mielone i dodajemy do niego pieczarki. Wszystko doprawiamy i dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Nadziewany kurczak pieczarkami foto
3
Farszem nadziewamy dokładnie Kurczaka każde wolne miejsce. I zszywamy nitką i grubą igłą każde pęknięcie skóry tak aby farsz nie wyleciał.
Krok 3 - Nadziewany kurczak pieczarkami foto
4
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 45 minut.




Smacznego :)
Krok 4 - Nadziewany kurczak pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 21.10.2012 15:12
Troszkę pracy z takim kurczakiem...
eliza135 08.10.2012 19:26
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak