Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewany kotlet schabowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 sztuki
pieczarki 25 dkg
ser żółty
Majeranek suszony Prymat
sól
pieprz
oliwa
Panierka:
mąka
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewany kotlet schabowy

Kotlety o grubości 2 cm opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, posypać solą i pieprzem. Zrobić kieszonki na farsz. Pieczarki oczyścić i pokroić. Podsmażyć na odrobinie oliwy, doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Do każdej kieszonki włożyć po trochu pieczarek i sera tak, aby można było spiąć wykałaczką. Kotlety panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiany kolor z obu stron na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 31.05.2012 08:34
super
Andzia1977
Andzia1977 27.05.2012 21:33
uwielbiam takie kotleciki
PaniMISIOWA 03.05.2012 11:23
super, będę musiała je zrobić
Izabela/bella81 18.02.2012 00:13
pysznosci
Motorek 13.11.2011 11:38
smaczne
Motorek 13.11.2011 11:38
smaczne
Ewelina38 20.06.2011 21:37
pyszny, robię podobnie i bardzo nam takie smakują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak