Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewany filet

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

suszone pomidory nadziewane se 2
zielone papryki nadziewane ser 2
jajko 1
mąka do obtaczania
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewany filet

Filet umyć i osuszyć. W środku zrobić nacięcie tworząc kieszeń. Filet posolić i oprószyć solą ale nie za dużo bo serek w pomidorach i papryce jest słony i odłożyć na 10 minut.. Suszone pomidory i papryczki odsączyć z zalewy i pokroić w paski, wymieszać. Pomidorami i papryką z serem nadziać filet. W miseczce rozbełtać jajko z odrobina soli i pieprzu. Obtoczony filet zanurzyć z każdej strony w jajku a następnie panierować go w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju ( filet powinien być zanurzony do połowy w oleju ) z obu stron na rumiany kolor. Podawać z dowolnymi dodatkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak