Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewany duszony schab

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 70 dkg
cebula 1/2 sztuki
natka pietruszki 1/2 pęczka
tapas paprykowo-pomidorowy 1 czubata łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
żółty ser 60 g
olej do smażenia
Przyprawa do mięs Prymat 2 łyżeczki
kostka mięsna 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewany duszony schab

Kroki postępowania

1
Cebulę i ser pokroić w kostkę, przełożyć do miseczki. Dodać do tego posiekaną natkę, tapas, trochę soli i pieprzu, dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Nadziewany duszony schab foto
2
Schab mocno naciąć w środku, poszerzyć otwór przekręcając nóż (mięsa nie przebijać na wylot). W nacięcie nałożyć przygotowane nadzienie, rozcięcie spiąć wykałaczkami.
Krok 2 - Nadziewany duszony schab foto
3
Nadziane mięso kłaść na rozgrzany w brytfannie olej, oprószyć solą, posypać przyprawą do mięs.
Krok 3 - Nadziewany duszony schab foto
4
Mięso z każdej strony zrumienić. Zrumienione mięso ułożyć rozcięciem do góry. Do mięsa wlać dwie szklanki wody, dodać kostki mięsne. Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 90 minut. Gotowy schab kroić w plastry.
Krok 4 - Nadziewany duszony schab foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 25.07.2016 09:44
pyszności :)
Maridka19 25.07.2016 09:14
Pyszne mięsko na obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak