Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewany bakłażan

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt.
czosnek 2 ząbki
cebula 2 szt.
pomidor 2 szt.
pieczarki 4 szt.
ziemniaki 3 szt.
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
ser żółty 10 dkg.
sól do smaku
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewany bakłażan

bakłażana umyć i przekroić wzdłuż wydrążyć miąższ zostawić ok.1cm.przy skórce,miąższ osolić i odstawić na 20min.opłukać,ziemniaki ugotować w mumdurkach obrać i pokroić w plastry,ser zetrzeć na tarce,pomidory sparzyć obrać miąższ pokroić w kostkę,pieczarki w kostkę,cebulę w piórka i usmażyć,dodać pomidory,pieczarki,miąższ bakłażana i przeciśnięty czosnek,dodać koncentrat pomidorowy doprawić i wymieszać,dusić na małym ogniu ok.10min.dodać ziemniaki,bakłażana posmarować oliwą i napełnić farszem,posypać serem zółtym i zapiec w 180st.ok.0,5godz.możemy podawać z pieczywem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 07.08.2013 08:16
rewelacja!!! :-)
caralajna 14.05.2013 07:27
doskonały przepis, pyszny jarski obiad lub kolacja
Wafelek2601 12.09.2011 09:04
lubię od czasu do czasu takiego bakłażana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak