Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane ziemniaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6
pieczarki 60 dag
pietruszka natka
majeranek do smaku
masło 3 dag
tłuszcz 1 (roślinny)

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane ziemniaki

Ziemniaki dokładnie umyć i oczyścić, pozostawić do obeschnięcia, następnie zawinąć w folię aluminiową. Położyć na blachę do ciast.
Włożyć na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 250 stopni.
W tym czasie umyć pieczarki, pokroić w cienkie plastry i lekko poddusić na tłuszczu roślinnym. Posypać drobno posiekanymi ziołami, jeszcze raz dobrze wymieszać i udusić.
Wyciągnąć ziemniak z folii, rozpołowić i starannie wydrążyć łyżeczką. Do połówek ziemniaków włożyć nadzienie pieczarkowe, przybrać płatkiem masła i krótko zapiec w gorącym piekarniku w temperaturze 180 stopni. Wyłożyć na półmisek, można podawać z zieloną sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 13.09.2012 14:33
Zjadła bym takiego ziemniaczka
iziona 13.09.2012 14:32
Zjadła bym takiego ziemniaczka
Ola1984 13.09.2012 12:48
Pysznie wygląda :)
Papryczka 13.09.2012 12:37
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak