Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane ziemniaczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 5 sztuk
pieczarki 4 duże
cebula 0,5 sztuki
natka pietruszki 2 gałązki
ser salami 20 dag
śmietana 18 proc 1 łyżka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
olej do smażenia 1 łyżka
masło do smażenia 1 łyżka
sól do smaku
szynka 5 plasterków
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane ziemniaczki

Kroki postępowania

1
Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować ze skórką. Ostudzić.
Ziemniaki delikatnie wydrążyć
Krok 1 - Nadziewane ziemniaczki foto
2
Pieczarki umyć i pokroić w kostkę wraz z cebulą. Wrzucić do garnka i przemarzyć na łyżce oleju i masła.Szynkę pokroić w kostkę, ser zetrzeć na dużych oczkach, a natkę posiekać. Wszystko wrzucić do miski pozostawiając trochę sera na posypanie. Dodać ostudzone pieczarki. Na koniec dodać musztardę i śmietanę oraz sól z pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Nadziewane ziemniaczki foto
3
Nakładać farsz do ziemniaków i posypać serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C na funkcji grilla prze ok 10 min
Krok 3 - Nadziewane ziemniaczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 19.07.2013 14:18
proste i smaczne
marta1221 18.07.2013 21:02
świetnie podane
paulina2157 18.07.2013 20:50
fajne bo w mundurkach
gosia56 18.07.2013 20:37
pyszniutkie takie ziemniaczki
Megg 18.07.2013 20:26
wspaniałe takie nadziewane ziemniaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak