Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane ziemniaczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
ryż 1 woreczek
oliwki zielone 10 szt
ser mozarella 1 kawałek
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 kawałki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
żółtko jajek 1 szt
papryka czerwona 1 szt
sos czosnkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane ziemniaczki

Ziemniaki dobrze myjemy nie obieramy. Gotujemy ale na pół twardo. Przecinamy na pół. Wydrążamy środki. Ugotowany ryż mieszamy z posiekaną dymką, pokrojoną drobno papryką. Dodajemy pokrojoną mozzarelle. Wszystko mieszamy z żółtkiem jajka. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Farsz nakładamy do ziemniaka. Zapiekamy ok 15 min. Podajemy z oliwką zielona i sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwi 12.06.2013 18:37
super pomysł
Megg 12.06.2013 17:40
wyglądają bardzo smakowicie
iwa643 12.06.2013 17:37
Coś innego , polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak