Nadziewane rurki makaronowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron rurki

    1 opakowanie
  • mięso mielone

    1/2 kg
  • cebula

    1 duża
  • pieczarek

    250 g
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Nadziewane rurki makaronowe foto
Pół cebuli i kilka pieczarek pokroić w drobną kostkę i podsmażyc na oleju. Wystudzić i dodać do mięsa mielonego. Doprawic do smaku solą, pieprzem i Kucharkiem. Nadziac makaron
Krok 2 - Nadziewane rurki makaronowe foto
Nadziane rurki ułożyć w naczyniu żaroodpornym
Krok 3 - Nadziewane rurki makaronowe foto
Pozostałe pieczarki i cebulę pokroić w grubszą kostkę i podsmażyc na oleju, wlać szklanke wody i zagotować, przyprawic do smaku oregano, solą i pieprzem
Krok 4 - Nadziewane rurki makaronowe foto
Rurki zalać sosem i zapiekać do miękkości

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 18.06.2014 08:47
smaczne danie
fotoviderek 05.06.2013 07:19
Uwielbiam takie dania :)
SmacznaPyza 08.12.2012 20:09
czy rurki z wierzchu zmiękną jeśli nie są przykryte sosem ?
gusia1000 09.01.2012 17:54
Dobre jedzenie.
rzenia15 21.10.2011 20:20
pycha
Anna146 16.09.2011 16:38
moje dzieci uwielbiają takie makaronowe rurki
ewasylwia 16.09.2011 13:36
smaczne
Ewa6274879 16.09.2011 08:59
lubię zapiekany makaron w każdej postaci, więc ten też wypróbuję :)
Dorota59 15.09.2011 20:01
dużo przy tym pracy, ale jaki efekt

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat