Nadziewane roladki schabowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    5 plastrów
  • boczek parzony

    5 plasterków
  • ser żółty

    5 plasterków
  • ogórek kiszony

    1 sztuka
  • tłuszcz do smażenia

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Nadziewane roladki schabowe foto
Schab rozbić, osolić i posypać pieprzem.
Krok 2 - Nadziewane roladki schabowe foto
Na każdym płacie schabu ułożyć po plasterku boczku, sera żółtego i kawałek ogórka kiszonego.
Krok 3 - Nadziewane roladki schabowe foto
Zwinąć roladki.
Krok 4 - Nadziewane roladki schabowe foto
Roladki układać na rozgrzanym tłuszczu, zwinięciem do spodu, aby roladki się nie rozpadły, obsmażyć z każdej strony na złoty kolor. Podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. Od czasu do czasu w razie konieczności podlewać wodą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
everay 09.01.2016 00:12
Pyszności :)
misia53 08.01.2016 22:27
roladki w róznych wersjach są smaczne
RenataZ-et 08.01.2016 19:43
zapowiada się pyszny obiadek
mirosława4 08.01.2016 18:31
bardzo dobre
IKrakowianka 08.01.2016 18:12
lubię takie :)
Habibi 08.01.2016 16:50
lubimy roladki :)
Megg 08.01.2016 16:45
pyszny obiadek
Stenka 08.01.2016 16:31
zgrabne i smaczne
Janina 08.01.2016 15:29
Super mięsko;))
Anna169Hosz 08.01.2016 14:25
Aż ślinka leci... na pewno pyszne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat