Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane roladki schabowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 5 plastrów
boczek parzony 5 plasterków
ser żółty 5 plasterków
ogórek kiszony 1 sztuka
tłuszcz do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane roladki schabowe

Kroki postępowania

1
Schab rozbić, osolić i posypać pieprzem.
Krok 1 - Nadziewane roladki schabowe foto
2
Na każdym płacie schabu ułożyć po plasterku boczku, sera żółtego i kawałek ogórka kiszonego.
Krok 2 - Nadziewane roladki schabowe foto
3
Zwinąć roladki.
Krok 3 - Nadziewane roladki schabowe foto
4
Roladki układać na rozgrzanym tłuszczu, zwinięciem do spodu, aby roladki się nie rozpadły, obsmażyć z każdej strony na złoty kolor. Podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. Od czasu do czasu w razie konieczności podlewać wodą.
Krok 4 - Nadziewane roladki schabowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

everay 09.01.2016 00:12
Pyszności :)
misia53 08.01.2016 22:27
roladki w róznych wersjach są smaczne
RenataZ-et 08.01.2016 19:43
zapowiada się pyszny obiadek
mirosława4 08.01.2016 18:31
bardzo dobre
IKrakowianka 08.01.2016 18:12
lubię takie :)
Habibi 08.01.2016 16:50
lubimy roladki :)
Megg 08.01.2016 16:45
pyszny obiadek
Stenka 08.01.2016 16:31
zgrabne i smaczne
Janina 08.01.2016 15:29
Super mięsko;))
Anna169Hosz 08.01.2016 14:25
Aż ślinka leci... na pewno pyszne!
Maridka19 08.01.2016 14:15
Super pomysł na obiad :)
halina17 08.01.2016 13:56
Dobre roladki schabowe.
Andrzej132 08.01.2016 13:33
smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak