nadziewane pomarańcze

nadziewane pomarańcze

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcza

    2 szt
  • jabłka

    2 szt
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • chrzan tarty

    4 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomarańcze przelewamy wrzątkiem kroimy na pół i delikatnie wyciągamy miąższ,jabłka obieramy i ścieramy na tarce skrapiamy je sokiem z cytryny,miąższ pomarańczy kroimy w kostkę,usuwamy pestki i łączymy z jabłkami i drobniutko startym chrzanem,doprawiamy do smaku i mieszamy,Farsz nakładamy do połówek pomarańczy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mariusz10

05.04.2011 23:57
pomysłowe nadzienie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat