Nadziewane placki ziemniaczane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • jajko

    1 szt
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • pieprz

    do smaku
  • kiełbasa

    10 dag
  • ogórek kiszony

    1 szt
  • papryka konserwowa

    1 szt
  • olej do smażenia

  • sól

    do smaku
  • ser gouda

    2-3 plasterki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Nadziewane placki ziemniaczane foto
Ziemniaki obrać i razem z cebulą zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odlać nadmiar wody, dodać roztrzepane jajko, mąki, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz do smaku, wymieszać.
Krok 2 - Nadziewane placki ziemniaczane foto
Ogórka, kiełbasę pokroić w plasterki. Paprykę i ser żółty pokroić w kostkę.
Krok 3 - Nadziewane placki ziemniaczane foto
Na patelni rozgrzać olej, łyżką nakładać porcje ciasta ziemniaczanego. Na placuszki układać nadzienie, przykryć porcją ciasta
Krok 4 - Nadziewane placki ziemniaczane foto
Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 13.07.2013 11:33
pycha,dzisiaj takie robię na obiad
Klausia 11.07.2013 18:29
ciekawe dodatki do tradycyjnych placków :)
olkaaa 07.05.2013 07:24
chyba dziś zrobię
Elżbieta17 15.02.2013 22:59
pomysłowe i smaczne:)
pacpaw 28.11.2012 19:11
bardzo spodobał mi się taki pomysł na placki ziemniaczane
IlonaAlbertos 17.07.2012 22:42
Bardzo apetyczne.
Wafelek2601 09.05.2012 22:39
rewelacja
Iwusia 19.04.2012 21:32
ciekawie się zapowiadają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat