Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane piersi z kurczaka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt.
sól i pieprz
cebula 1 szt.
pieczarki 10 szt.
szynka 2 plasterki
ser żółty 2 plastry
ogórek kiszony 1 szt
papryka czerwona 1/4 szt.
jajko 1 szt
mleko
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane piersi z kurczaka

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i delikatnie dusimy na masełku.
Pieczarki obieramy, kroimy, dodajemy do cebuli i dusimy aż puszczą wodę
Krok 1 - Nadziewane piersi z kurczaka foto
2
Pierś delikatnie przekrajamy uważając, aby nie przeciąć do końca.
Pierś solimy i pieprzymy z obu stron
Krok 2 - Nadziewane piersi z kurczaka foto
3
Paprykę i ogórka kroimy w drobniutką kostkę,
Na piersi układamy kolejno plaster sera oraz pokrojoną paprykę i ogórka
Krok 3 - Nadziewane piersi z kurczaka foto
4
Następnie do środka piersi wkładamy przestudzone pieczarki z cebulką oraz plaster szynki.
Zamykamy kieszonkę starając się, aby boki jak najbardziej przylegały do siebie
Krok 4 - Nadziewane piersi z kurczaka foto
5
Kieszonki moczymy w jajku wymieszanym z mlekiem i obtaczamy w bułce tartej
Krok 5 - Nadziewane piersi z kurczaka foto
6
Smażymy na bardzo mały ogniu pod przykryciem, pod koniec ściągamy przykrywkę i dosmażamy na złocisty kolor aby były chrupiące
Krok 6 - Nadziewane piersi z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 04.11.2015 21:44
dobre kieszonki
Aleksandra/Olcia 29.03.2015 11:15
lubimy takie jedzonko
Cranberry 29.03.2015 11:06
Ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak