Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane piersi z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
musztarda 4 łyżeczki
szynka wędzona 4 plastry
ser żółty 4 plastry
cebula 1/2 sztuki
przyprawa delikat do mięś) wg uznania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane piersi z kurczaka

Pierś z kurczaka podzielić na 4 części, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Na każdą część ułożyć plasterek szynki, plasterek sera i kawałek cebuli. Mięso złożyć na pół i spiąć wykałaczką. Mięso położyć na rozgrzany olej, posypać z obydwu stron delikatem i smażyć na rumiano z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 19.07.2012 18:15
Mmm...pysznie wygląda :)
Weronika_eM 03.06.2011 18:42
pyszne
agnieszka137 13.05.2011 14:10
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak