Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane patisony

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
ser biały 50 dag
cebula 2 sztuki
olej 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
patison kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane patisony

Patisony myjemy , wydrążamy . Smarujemy wewnątrz i zewnątrz olejem. Ziemniaki obieramy , gotujemy. Cebulę kroimy w kostkę , smażymy na oleju. Gotowane ziemniaki mielimy z białym serem. Do farszu dodajemy cebulę , doprawiamy do smaku . Napełniamy farszem patisony . Zapiekamy 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krysia50 31.05.2012 22:04
pyszne
irena13 04.11.2010 18:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak