Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane papryki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 3 szt
papryka zielona 3 szt
pomidor 1 szt
cebula 1 szt
pieczarki 25 dkg
mięso mielone 40 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
ser żółty 5 łyżek
olej 3 łyżki
masło 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 1.5 łyżki
papryka mielona do smaku
sól
pieprz
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane papryki

Mięso mielone przesmażamy na oleju.Jedną zieloną i jedną czerwoną paprykę i pomidora kroimy w kostkę. Cebulę siekamy i oczyszczone pieczarki kroimy w kostkę. Wszystko to wrzucamy na rozgrzany olej i co jakiś czas mieszamy czekając aż zmiękną. Wyciągamy do miski,mieszając z ugotowanym ryżem,bułką tartą ,mięsem mielonym,serem żółty i przecierem pomidorowym. Doprawiamy solą i pieprzem oraz słodką bądź ostrą mieloną papryką (można obiema naraz). Całość dokładnie mieszamy. Z pozostałych dobrze opłukanych dwóch papryk zielonych i dwóch czerwonych odcinamy wierchy i usuwamy nasionka,napełniamy je przygotowanym wcześniej farszem, wierzch obsypujemy resztą sera startego lub całym plastrem. Ustawiamy w naczyniu żaroodpornym obkładając łyżkami masła. Zapiekamy aż papryka zmięknie,czyli około 25minut w 180-200stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia20 24.07.2012 09:28
pomysłowo i smacznie
Gosia20 24.07.2012 09:28
pomysłowo i smacznie
Anna152 29.06.2012 09:22
super
Kuchareczka2 13.02.2012 13:33
często takie robię pycha
eli82 22.01.2012 09:22
pycha
ziutula
ziutula 22.12.2011 21:45
lubię z różnym nadzieniem
Sylwia56
Sylwia56 14.12.2011 15:45
pycha
KasiaK90 14.11.2011 13:27
super
KasiaK90 14.11.2011 13:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak