Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewane papryczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula czerwona 2 szt.
sos pieczeniowy 1 szt.
kalafior 8 różyczek
tłuszcz do smażenia
pietruszka zielona
papryka biała 1 szt.
ryż 3 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewane papryczki

1.z papryczki wydrążyć w środku
2.cebulkę drobno pokroić, pietruszkę posiekać
3.ryż ugotować z godnie z przepisem na opakowaniu
4.sos pieczeniowy przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu
5.cebulę, ryż, sos oraz pietruszkę dokładnie wymieszać
6.faszerować papryczki ryżem z dodatkami i zatykać rózyczkami kalafiorów
7.umieścić papryczki w brytfanie, usmażyć z każdej strony na tłuszczu ( do tłuszczu można dodać trochę posiekanej cebuli, by wzbogacić smak).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 07.09.2011 08:26
świetne:)i na dodatek z moim ulubionym kalafiorkiem:)
Henryka2 11.06.2011 20:32
Fantastyczny pomysł!
krzyniu1984 06.11.2010 09:02
robię podobne! są pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak