Nadziewane pałki kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pałki z kurczaka

    10 szt
  • ananas

    1/4
  • cukinia

    1/2
  • papryka czerwona

    1/2
  • sos ostrygowy

    2 łyżki
  • kolendra

    1/2 łyżeczki
  • kardamon

    1/2 łyżeczki
  • imbir

    1/5 cm korzenia
  • limonka

  • sól

  • pieprz

  • miód

  • cynamon

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso oczyścić pod wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym. Usunąć kości z mięsa ze wszystkich nóżek. Przyprawić sosem ostrygowym, kardamonem, kolendrą oraz obranym i posiekanym imbirem a także sokiem z połowy limonki. Dobrze wymieszać i włożyć do lodówki.
Ananasa obrać i pokroić w paski średniej grubości, a paprykę z cukinią pokroić w podobne paski. Do miejsca po kości w mięsie wkładamy po jednym kawałku ananasa, papryki i cukinii. Kładziemy na blasze do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 C na 30 min. Podczas pieczenia raz obrócić pałki.
Pozostałą limonkę wycisnąć, dodać łyżeczkę miodu i pół łyżeczki cynamonu. Wymieszać dokładnie i 5 minut przed końcem pieczenia posmarować pałki. Jeżeli coś zostanie można resztą posmarować pałki już na talerzu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mysza75 12.03.2015 10:44
jakiem fajne nadzienie pycha
IKrakowianka 11.03.2015 20:21
lubię takie dania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat