Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pałki z kurczaka
10 szt -
ananas
1/4 -
cukinia
1/2 -
papryka czerwona
1/2 -
sos ostrygowy
2 łyżki -
kolendra
1/2 łyżeczki -
kardamon
1/2 łyżeczki -
imbir
1/5 cm korzenia -
limonka
-
sól
-
pieprz
-
miód
-
cynamon
Sposób przygotowania
Ananasa obrać i pokroić w paski średniej grubości, a paprykę z cukinią pokroić w podobne paski. Do miejsca po kości w mięsie wkładamy po jednym kawałku ananasa, papryki i cukinii. Kładziemy na blasze do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 C na 30 min. Podczas pieczenia raz obrócić pałki.
Pozostałą limonkę wycisnąć, dodać łyżeczkę miodu i pół łyżeczki cynamonu. Wymieszać dokładnie i 5 minut przed końcem pieczenia posmarować pałki. Jeżeli coś zostanie można resztą posmarować pałki już na talerzu.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się