Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane pałki kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 10 szt
ananas 1/4
cukinia 1/2
papryka czerwona 1/2
sos ostrygowy 2 łyżki
kolendra 1/2 łyżeczki
kardamon 1/2 łyżeczki
imbir 1/5 cm korzenia
limonka
sól
pieprz
miód
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane pałki kurczaka

Mięso oczyścić pod wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym. Usunąć kości z mięsa ze wszystkich nóżek. Przyprawić sosem ostrygowym, kardamonem, kolendrą oraz obranym i posiekanym imbirem a także sokiem z połowy limonki. Dobrze wymieszać i włożyć do lodówki.
Ananasa obrać i pokroić w paski średniej grubości, a paprykę z cukinią pokroić w podobne paski. Do miejsca po kości w mięsie wkładamy po jednym kawałku ananasa, papryki i cukinii. Kładziemy na blasze do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 C na 30 min. Podczas pieczenia raz obrócić pałki.
Pozostałą limonkę wycisnąć, dodać łyżeczkę miodu i pół łyżeczki cynamonu. Wymieszać dokładnie i 5 minut przed końcem pieczenia posmarować pałki. Jeżeli coś zostanie można resztą posmarować pałki już na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 12.03.2015 10:44
jakiem fajne nadzienie pycha
IKrakowianka 11.03.2015 20:21
lubię takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak