Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane muszle

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszle 12 szt
mięso mielone 25 dag
cebula 1/2 szt
czosnek 1 ząbek
ser żółty 15 dag
koperek
masło
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane muszle

Muszle gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Na patelni podsmażamy posiekana cebulkę z wyciśniętym czosnkiem. Dodajemy mięso mielone i smażymy. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy posiekany koperek. Do mięsa dodajemy pokrojony drobno ser zółty i mieszamy. Takim farszem nadziewamy makaron. Układamy muszle w naczyniu żaroodpornym na dno dajemy troszkę masła i oliwy i zapiekamy w piekarniku , do momentu rozpuszczenia się sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zdeba 10.01.2015 14:24
Wyglądają pysznie
Barbara13 10.07.2013 14:18
Smakowicie się zapowiada
Andrzej8 10.07.2013 12:07
super propozycja na objadek
Katarzyna34 10.07.2013 11:04
o to coś dla mnie super smakowite
Magula 10.07.2013 10:04
bardzo fajny przepisik
Olga_SK 10.07.2013 10:01
Uwielbiam muszle :) Zawsze wyglądają elegancko i każdy farsz do nich pasuje.
magdziorka6 10.07.2013 10:00
bardzo lubie takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak