Nadziewane muszle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron muszle

    12 szt
  • mięso mielone

    25 dag
  • cebula

    1/2 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • ser żółty

    15 dag
  • koperek

  • masło

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Muszle gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Na patelni podsmażamy posiekana cebulkę z wyciśniętym czosnkiem. Dodajemy mięso mielone i smażymy. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy posiekany koperek. Do mięsa dodajemy pokrojony drobno ser zółty i mieszamy. Takim farszem nadziewamy makaron. Układamy muszle w naczyniu żaroodpornym na dno dajemy troszkę masła i oliwy i zapiekamy w piekarniku , do momentu rozpuszczenia się sera.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
zdeba 10.01.2015 14:24
Wyglądają pysznie
Barbara13 10.07.2013 14:18
Smakowicie się zapowiada
Andrzej8 10.07.2013 12:07
super propozycja na objadek
Katarzyna34 10.07.2013 11:04
o to coś dla mnie super smakowite
Magula 10.07.2013 10:04
bardzo fajny przepisik
Olga_SK 10.07.2013 10:01
Uwielbiam muszle :) Zawsze wyglądają elegancko i każdy farsz do nich pasuje.
magdziorka6 10.07.2013 10:00
bardzo lubie takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat