Nadziewane muszle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron (duże muszle)

    1 opakwoanie
  • ser żółty

    20 dag
  • parówki cienkie

    5 szt
  • pieczarki

    15 dag
  • sól morska

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Pieczarki kroimy w kosteczkę. Ser zółty ścieramy na tarce duże oczka. Parówki przecinamy na 4 i końce nacinamy jak miotełkę. Do muszli wkładamy ser wymieszany z pieczarkami, wkładamy także kawałek naciętej parówki. Napełnione muszle układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy ok 15 min. Podajemy z ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ssylwiaa 05.06.2013 21:27
podane świetnie - super efekt małym kosztem :)
meg1984 05.06.2013 19:56
pomysł jest fajny, proste składniki, ale wygląda jak jakiś rarytas z wyższej półki:)
cukiereczek 05.06.2013 16:42
bardzo pięknie podane
reniatka 05.06.2013 16:30
ooo bardzo ciekawe
eMMe 05.06.2013 16:24
Wygląda tak oryginalnie, a w sumie przecież jest zrobione z podstawowych składników. Liczy się efekt:)
Skoter 05.06.2013 16:18
apetyczne.
iwi 05.06.2013 15:55
Bardzo smaczne.
iwa643 05.06.2013 15:30
Smaczna przekąska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat