Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane muszle

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron (duże muszle) 1 opakwoanie
ser żółty 20 dag
parówki cienkie 5 szt
pieczarki 15 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane muszle

Makaron gotujemy w osolonej wodzie po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Pieczarki kroimy w kosteczkę. Ser zółty ścieramy na tarce duże oczka. Parówki przecinamy na 4 i końce nacinamy jak miotełkę. Do muszli wkładamy ser wymieszany z pieczarkami, wkładamy także kawałek naciętej parówki. Napełnione muszle układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy ok 15 min. Podajemy z ketchupem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ssylwiaa 05.06.2013 21:27
podane świetnie - super efekt małym kosztem :)
meg1984 05.06.2013 19:56
pomysł jest fajny, proste składniki, ale wygląda jak jakiś rarytas z wyższej półki:)
cukiereczek 05.06.2013 16:42
bardzo pięknie podane
reniatka 05.06.2013 16:30
ooo bardzo ciekawe
eMMe 05.06.2013 16:24
Wygląda tak oryginalnie, a w sumie przecież jest zrobione z podstawowych składników. Liczy się efekt:)
Skoter 05.06.2013 16:18
apetyczne.
iwi 05.06.2013 15:55
Bardzo smaczne.
iwa643 05.06.2013 15:30
Smaczna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak