nadziewane muszle

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • muszle makaronowe

    1 op
  • szpinak mrożony

    1 op
  • ser ricotta

    1 op
  • sól

  • pieprz

  • oliwa

  • czosnek

    2 ząbki
  • pomidory

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • masło

  • mozarella

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Muszle ugotować w osolonej wodzie na półtwardo, następnie odsączyć i zahartować w zimnej wodzie. Szpinak rozmrozić i dusić na oliwie, dodać pokrojony czosnek, ser ricotta. Doprawić do smaku solą, pieprzem, wymieszać i chwilkę podgrzać. Napełnić farszem muszle. Pomidory umyć, pokroić na małe kawałki, cebulkę pokroić i podsmażyć na masełku, do podsmażonej cebulki dodać pokrojone pomidory, dodać przyprawy, poddusić kilka minut. Formę żaroodporną posmarować oliwą, ułożyć makaronowe muszle, polać duszonymi pomidorami, posypać serem mozzarella i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 c na około 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 30.10.2013 21:13
bardzo lubię wszystko co ze szpinakiem
Marzena34 19.08.2011 12:09
wspaniałe,muszę zrobić koniecznie
traktorek 20.03.2011 17:19
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat