Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane łódki z cukinii

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1
papryka
pomidor 2
cebula 1
ser żółty 20 dkg
szynka 20 dkg
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane łódki z cukinii

Kroki postępowania

1
Cukinie opłukac i przekroić wzdłuż. Wydrążyć środek. Gniazda nasienne wyrzucić, a resztę drobno pokroić. Papryki obrać i wyciąc gniazda nasienne. Drobno pokroić. Pomidora sparzyc i obrac ze skórki, następnie pokroic na małe kawałki.
Krok 1 - Nadziewane łódki z cukinii foto
2
Cebule drobno pokroić, posolić i zeszklić na oleju. Szynke pokroic w małą kosteczkę. Ser zetrzec na tarce. Pokrojone papryki pomieszać z pomidorem, cukinią, szynka i zarumieniona cebulą. Doprawić bazylią, pieprzem, sola i papryka ostra oraz słodką.
Krok 2 - Nadziewane łódki z cukinii foto
3
Tak przygotowane nadzienie włożyć do wydrążonych połówek cukinii. Posypac startym serem. Piec w 180 stopniach przez około 30 minut.
Krok 3 - Nadziewane łódki z cukinii foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 03.09.2012 18:38
super, pyszne
Cukiereczek13 31.08.2012 20:27
lubie taką faszerowaną cukinię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak