Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane kwiaty cukini z kurczakiem i serem gorgonzola

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 6 szt kwiaty tylko
filet z kurczaka 4 polędwiczki
szczypiorek 1 łyżka
ser pleśniowy typu gorgonzola 1 łyżka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki curry indyjskie
mąka tortowa 2 łyżka
woda 1/3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane kwiaty cukini z kurczakiem i serem gorgonzola

Kwiaty cukinii płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy na ręczniku papierowym.

Mięso kroimy w małą kosteczkę, dodajemy poszatkowany szczypior, ser i curry indyjskie, mieszamy, dzielimy na kuleczki o średnicy ok 2cm i umieszczamy je w kwiatach cukinii.

Z mąki i wody robimy tempurę i maczamy w niej nadziane kwiaty, smażymy w głębokim rozgrzanym oleju do zrumienienia.

Podajemy na ciepło jako przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 08.10.2014 12:55
Bardzo fajne danie.
Beatris 08.10.2014 12:53
Cudnie wyglądają, niezwykle apetycznie:)
IlonaAlbertos 07.10.2014 22:13
Bardzo podoba mi się ten pomysł.
ada.la 07.10.2014 21:34
ciekawy przepis
kloruś 07.10.2014 19:21
Świetny, apetyczny przepis!
Marta1986 07.10.2014 19:12
pysznie wygląda
Kluska_87 07.10.2014 18:51
Niesamowite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak