Nadziewane kotlety

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone

    50 dag
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1/4 szklanki
  • bułka czerstwa

    1-2 sztuki
  • cebula

    3/4 sztuki
  • jajko

    1 sztuka
  • czosnek

    2 zabki
  • ser żóły

    20 dag
  • szczypiorek

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Nadziewane kotlety foto
Cebulę , czosnek i sczypiorek obieramy, koroimy.
Krok 2 - Nadziewane kotlety foto
Do mięsa mielonego dodajemy wszystkie skłądniki czyli bułkę tartą,namoczoną i odciśniętą ułkę czerstwą, cebulkę i jajko ( bułkę wcześniej moczymy i wyciskamy) . Wszystko ze soba dobrze mieszamy. Dodajemy przyprawy i znowu wymieszać nalezy wszystko ze sobą.
Jeżeli masa będzie za rzadka podsypujemy ją jeszcze bułką tartą. Oddzielamy częśc na kotleta, wykadamy na wierzch ser i szczypiorek i łączymy
Krok 3 - Nadziewane kotlety foto
panierujemy w bułce tartej wczesniej naszykowanej
Krok 4 - Nadziewane kotlety foto
smażymy na rozgrzanym włuszcz, na małym ognidu z każdej strony

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Botwinka 12.02.2013 16:07
super
mic 28.01.2013 20:23
pięknie wygladaja i pewnie rownie smacznie smakują
gosia1988 17.08.2012 20:00
pomysłowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat