Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane kolorowe kalarepki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepka młoda 2
bulion 3/4 l
fasola czerwona z puszki 2 łyżki
papryka czerwona 1/2
groszek zielony 2 łyżki
cieciorka konserwowa 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej 1 łyżka
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane kolorowe kalarepki

Kalarepki obieramy i gotujemy w bulionie do miękkości. Odcedzamy, studzimy i wydrążamy. Miąższ grobno kroimy. Paprykę myjemy, kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Gdy już będzie miękka, dorzucamy fasolę, groszek i cieciorkę. Chwilę razem smażymy, doprawiamy i napełniamy kalarepki. Przed podaniem podgrzewamy kalarepki w piekarniku. Podajemy z ulubionym dipem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabi44 26.04.2014 21:30
Lubię faszerowane warzywa.
Sylwia26 26.04.2014 15:18
smacznie wygląda
berys18 26.04.2014 14:55
kolorowe, apetyczne, zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak