Nadziewane klopsy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso z kurczaka

    60 dag
  • mleko

    1 szklanka
  • jajko

    1 sztuka
  • masło

    1 łyżka
  • pieczarki

    10 dag
  • bułka tarta

    1/2 szklanki
  • sól

    - -
  • cebula suszona

    3 łyżki
  • pieprz czarny mielony

    - -
  • bułka czerstwa

    2 sztuki
  • olej

    1/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć i zmielić wraz z mięsem. Dodać jajko, stopione masło, pieprz, sól i cebulę. Wyrobić gładką masę. Pieczarki umyć, drobno posiekać i usmażyć na 1 łyżce oleju. Przyprawić pikantnie i ostudzić. Masę mięsną podzielić na 8 części. Każdą część mięsa mocno rozbić, włożyć w środek trochę pieczarkowego farszu i uformować owalne klopsy. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju na rumiano. Podawać z frytkami lub makaronem i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (32)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 07.02.2012 15:44
pycha
artur7 21.12.2011 13:29
mniam
agnieszka214 05.10.2011 15:15
pyszne
kristof0111 12.09.2011 13:32
Znakomity
artur7 10.09.2011 13:29
mniam
agnieszka214 23.07.2011 06:40
mniam
Andzia1977 02.07.2011 20:12
MUSZĄ BYĆ DOBRE
monika154 19.06.2011 11:45
smacznosci
Adamorek 08.06.2011 09:43
ciekawe danie
Małgorzata106 03.06.2011 21:44
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat