Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane kieszonki z ciasta francuskiego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
szynka konserwowa 10 plastrów
pomidorki cherry 10 sztuk
żółtko jajek 1 sztuka
sezam 2 łyżki
ser lazur 100 gram
Sos w słoiku Śmietanowo-grzybo 1 opakowanie
ser gouda 10 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane kieszonki z ciasta francuskiego

Ciasto francukie dzielimy na 10 kwadratów. Każdy kwadrtat smarujemy sosem śmietanowo-grzybowym. Na sosie rozkładamy: -plasterek szynki i sera, kawałek lazura, przekrojonego na pół pomidorka koktailowego i ewentualnie kilka platków szalotki.
Na wierzch kładziemy łyżeczkę sosu. Składamy w trójkąciki. Ciasto z wierzchu smarujemy żółtkiem i posypujemy sezamem (najlepiej zmieszany czarny z białym).
Pieczemy około 15-20 minut w 190 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 13.01.2014 15:55
fantastyczne
jolanta19 26.02.2012 16:19
mniam
agnieszka214 24.01.2012 10:55
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak