Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane kalarepy z ryżem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepy 4
ryż 1 woreczek
jajko 1
koperek 2 łyżki
bulion drobiowy 0,5 l
sól
pieprz
groszek zielony 5 mrożony

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane kalarepy z ryżem

Kalarepy oczyszczamy, obieramy i ścinamy wierzch. Wydrążamy łyżką miąższ ze środka. Kalarepy blanszujemy krótko w wrzącej wodzie. Ryż gotujemy na półmiękko. Mieszamy z drobno pokrojonym miąższem kalarepy, dodajemy posiekany koperek. Groszek zalewamy wrzącą woda na ok. 5 min, odcedzamy dodajemy do ryżu. Wbijamy jajko, przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy do połączenia składników.
Kalarepy napełniamy masą ryżową i przekładamy do rondelka. Zalewamy bulionem drobiowym do ok. 2/3 wysokości i gotujemy na małym ogniu, aż kalarepki będą miękkie. Serwujemy np. z mielonym i mizerią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ciekawska 06.11.2013 09:12
fajny przepis
Ania84 30.10.2013 19:57
warto wybrać młode mniejsze kalarepki, są bardziej soczyste, miększe i szybciej się gotują :)
mufinka79 30.10.2013 17:23
Fajny pomysł :)
noninka77 30.10.2013 15:55
ciekawy przepis:)
Adamorek 30.10.2013 15:42
super pomysłowe danie
Ania321 30.10.2013 15:27
bardzo fajny pomysł, muszę koniecznie wypróbować :)
gosia1988 30.10.2013 15:25
fajny przepis
idealme 30.10.2013 15:20
pyszne!! ;)
cukiereczek 30.10.2013 14:50
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak