Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane kalarepki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepka 5 sztuk
mięso mielone 200 g
jajko 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
parmezan
koperek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane kalarepki

Kalarepki obrać i obrane ugotować na półtwardo- w zależności od wielkości kalarepki gotować od 20-40 minut.
Następnie łyżką wydrążyć środki i wydrążone drobno posiekać.
Mieso mielone (najlepiej mieszane wieprzowo-drobiowe)wymieszać z jajkiem solą i pieprzem i posiekanym koperkiem i wydrążonymi środkami z kalarepek. Podsmażyć na oleju i dodać pokrojonego w kostkę pomidora bez skóry.
Kalarepki ustawiać na blaszce wysmarowanej olejem. Nadziewać je nadzieniem z mięsa. Posypać parmezanem.
Zapiekać w 180 stopniach ok 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 05.06.2011 16:24
super pomysł
bami 25.05.2011 10:17
Świetny pomysł! :) Tak przyrządzanej kalarepy jeszcze nie próbowałam.
agnieszka189 24.02.2011 11:01
super, ciekawe jak smakuje taka kalarepka na ciepło
wedith1 11.11.2010 11:55
Fajne i pomysłowe!
Grażyna13 05.10.2010 19:20
Oj, to by mi smakowalo !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak