Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane jajka z prażonym słonecznikiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
por (biała część) 1/2 sztuk
śmietana 18 proc 2 łyżki
natka pietruszki
słonecznik łuskany 4 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane jajka z prażonym słonecznikiem

Jajka gotujemy na twardo. Ostrożnie przekroić ostrym nożem, tak by nie pokruszyć skorupki. Wyjąć zawartość jajka, następnie posiekać drobno jajka, por, natkę pietruszki, dodać śmietanę . przyprawić solą i pieprzem. wymieszać.

Pestki słonecznika uprażyć na gorącej patelni. Farsz nałożyć do skorupek. Wierzch obtoczyć prażonym słonecznikiem i delikatnie docisnąć.

Jajka ułożyć w naczyniu. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec do zrumienienia słonecznika. podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata Pin 16.03.2016 08:54
Ciekawe połączenie, na pewno smaczne.
Pani Domu 16.03.2016 08:04
fajnie nadziane
Gracer 15.03.2016 19:32
super przepis
Stenka 15.03.2016 18:46
fajny pomysł z pestkami słonecznika

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak