Nadziewane gruszki z grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    2 sztuki
  • masło

    2 łyżki
  • powideł z borówek

    200 g
  • słodkiej śmietany

    100 g
  • rokpol

    30 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki obrać i podzielić na pół. Usunąć dokładnie nasienie. Następnie nasmarować masłem 4 duże kawałki folii aluminiowej i zawinąć w nie połówki gruszek. Borówki wyłożyć. Ser pleśniowy rozkruszyć widelcem i zmieszać na gładką masę ze słodką śmietanką. Krem serowy również odstawić na później. Połówki gruszek opiekać na obrzeżu grilla przez około 20 minut. W niezbyt wysokiej temperaturze często obracając. Połówki gruszek rozwinąć i ostrożnie przełożyć na talerze. Otwory gruszek napełnić kremem serowym. Podawać z borówkami. Smacznego !!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 13.07.2013 22:44
wspaniały pomysł na pyszny deser
Barbara55 10.01.2012 19:29
a gruszka na to nie możliwe
Agnik 04.12.2011 10:41
lubię gruszki
kielcok1 28.11.2011 16:38
a co na to gruszka ?
rakow2 22.04.2011 13:54
poważna sprawa
Adamorek 22.01.2011 22:40
super
Krzysztof42 22.09.2010 14:15
wszystko fajnie tylko ser pleśniowy bym pominął
iwona332 18.09.2010 00:13
super
IlonaAlbertos 18.06.2010 12:33
Uwielbiam grillowane gruszki i jabłka. Na pewno skorzystam z Twojego przepisu.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat