Nadziewane filety z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    2 sztuki
  • serek topiony gouda

    1 sztuka
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    1 łyżeczka
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

    3 łyżki
  • olej do smażenia

  • czosnkowy sos chili

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z kurczaka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Lekko zbić tłuczkiem do mięsa. Następnie posmarować z obu stron filety sosem czosnkowym chili, oprószyć przyprawą do kurczaka. Odstawić do lodówki na 3 godziny. Serek topiony przekroić na dwa paski. W filetach zrobić ostrym nożem kieszonkę na szerokość i długość sera topionego. W kieszonki włożyć ser. Oprószyć solą oraz pieprzem do smaku. Panierować w roztrzepanym jajku oraz tartej bułce. Rozgrzać olej, smażyć z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dariusz8 31.08.2016 20:21
Dobre kotlety nadziewane.
madzialena19 17.08.2012 20:20
pyszne filety

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat