Nadziewane daktyle

Nadziewane daktyle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kremówka

    1oo ml
  • cukier puder

    1 łyżka
  • orzechy laskowe

    kilka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Daktyle nacinamy wzdłuż , potem wyjąć pestkę, , kremówkę musimy dobrze ostudzić , do niego dodajmy cukier puder , potem ubić na sztywno. Ubitą śmietanę nałożyć na szprycki , wycisnąć do środka daktyli, ułożyć je na talerzu , orzeszki uprażyć na patelni tylko suchej , zetrzeć zbrązowiałą skórkę , drobno posiekać , posypać nimi bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 20.10.2012 13:51
super
babcia 20.10.2012 13:51
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat