Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane daktyle

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kremówka 1oo ml
cukier puder 1 łyżka
orzechy laskowe kilka

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane daktyle

Daktyle nacinamy wzdłuż , potem wyjąć pestkę, , kremówkę musimy dobrze ostudzić , do niego dodajmy cukier puder , potem ubić na sztywno. Ubitą śmietanę nałożyć na szprycki , wycisnąć do środka daktyli, ułożyć je na talerzu , orzeszki uprażyć na patelni tylko suchej , zetrzeć zbrązowiałą skórkę , drobno posiekać , posypać nimi bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 20.10.2012 13:51
super
babcia
babcia 20.10.2012 13:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak