Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane cannelloni w sosie pomidorowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

cannelloni 1 opakowanie
ser żółty 5 dag

farsz

mięso mielone indycze 30 dag
ser żółty 5 dag
jajko 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól i pieprz 1 szczypta
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 opakowanie

sos

przecier pomidorowy 1 słoiczek
mąka 2 łyżki
przyprawy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane cannelloni w sosie pomidorowym

Farsz: mięso mielone z indyka, mieszamy z potartym żółtym serem, jajkiem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pozostałymi przyprawami. Gotowym farszem nadziewamy cannelloni.
Sos: mieszamy z wodą (ok. 1/2 l) przecier pomidorowy i mąkę oraz wedle uznania przyprawy sól i pieprz (ja dodaję jeszcze pokruszoną kostkę rosołową). Do naczynia żaroodpornego wlewamy część sosu układamy ponadziewane farszem cannelloni, zalewamy pozostałym sosem i posypujemy resztą startego sera. Tak przygotowaną potrawę pieczemy w temp. ok. 200 st. ok. 35 min. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 31.01.2017 15:30
lubię je w takim wydaniu
Bernadeta1 05.10.2015 21:27
bardzo takie lubię
msmariusz 30.09.2015 00:15
pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak