Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane buraki z grilla

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 2
ser feta 2 plastry
kasza gryczana 1/2 szklanki ugotowanej
boczek wędzony 2 plastry
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane buraki z grilla

Kroki postępowania

1
Buraki ugotować w całości, ostudzić i obrać. Za pomocą łyżeczki delikatnie wydrążyć
Krok 1 - Nadziewane buraki z grilla foto
2
Boczek drobno pokroić i podsmażyć na patelni
Krok 2 - Nadziewane buraki z grilla foto
3
Wymieszać kaszę z boczkiem i pokruszoną fetą. Doprawić solą oraz pieprzem.
Krok 3 - Nadziewane buraki z grilla foto
4
Napełnić farszem wydrążone buraki. Skropić oliwą. Ułożyć na ruszcie i zapiekać kilkanaście minut.
Krok 4 - Nadziewane buraki z grilla foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak