Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane bułeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małe bułki 6
rokpol 20 dag
Pęczek dymki
śmietana 250 ml
sól, pieprz
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane bułeczki

Ser drobno pokruszyc ,dodac mietanę i starannie rozetrzec ,ąż powstanie gładka masa.Dymkę umyc ,oczyścic i posiekac drobniutko razem ze szczypiorkiem .Strąk papryki opukac ,usunac z niego gniazda nasienne ,a miąższ pokroic w drobną kostkę .Masę serowo- śmietanowa wymieszac dokładnie z rozdrobnioną papryką i dymką ,doprawic pieprzemi solą .Bułki przekroic na pół,miąższ wydrążyc.Każdą połówkę napełnic przygotowanym farszem,ułożyc na natłuszczonej blasze do pieczenia.nadzieniem do góry.Wstawic do piekarnika nagrzanego do 180*C Zapiekac przez około 15 minut ,aż pieczywo się zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 29.12.2013 08:19
Świetne na kolację
Aneta41 19.04.2013 10:38
smakowite bułeczki
jeta72 28.02.2012 17:57
fajne :-)
ben-ka 07.12.2011 09:31
oj dobre ,trzeba przyznać,że dobre.
Marzena34 22.03.2011 08:50
i nie trzeba dużo czasu żeby przygotować,bardzo fajny pomysł
IZABELA29 07.07.2010 17:05
dobre na śnaidanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak